Recepty Údená morská soľ

Pečené nové zemiaky s údenou morskou soľou

Ingrediencie:

  •     ½ kg malých nových zemiakov (v šupke)
  •     4-6 strúčikov cesnaku (po drobeniu cca 1 polievková lyžica)
  •     1 polievková lyžica údené morskej soli
  •     2 polievkové lyžice olivového oleja


Postup prípravy:

Rozohrejte rúru na 200 ° C. Zemiaky rozkrájajte na pol, vložte do veľkej misy, pridajte olej, cesnak, soľ a dobre premiešajte. Pečte zemiaky rozložené na plocho v rúre po dobu min. 20 minút (vyskúšajte špičkou noža, či sú už mäkké). Servírujte teplé, napríklad s jogurtovým dressingom tzaziki.



Korenené kura s údenou morskou soľou

Ingrediencie:

  •     kuracie prsíčka
  •     1/2 polievkové lyžice olivového oleja
  •     2 hviezdičky anízu
  •     1 čajová lyžička sečuánského korenia
  •     1/2 čajovej lyžičky fenyklových semienok
  •     1/2 tyčinky škorice
  •     3 klinčeky
  •     1 strúčik cesnaku
  •     šťava z 1 limetky
  •     1 čajová lyžička údené morskej soli


Postup prípravy:

Orestujte korenie po dobu 1-2 minút na stredne rozohriatej panvici. V mažiari a mlynčeku pomelie. Vložte do misky. Pridajte cesnak, šťavu z limetky a údenou morskú soľ. Nechajte 30 minút lúhovať. Votrite zmes korenia do kože kurčaťa. Nechajte 2 hodiny marinovať v chladničke. Vložte do rozpálenej nádoby na pečenie kožou dole a pečte na 220 ° C počas 35 minút. Servírujte so šalátom alebo dusenou zeleninou a chilli paradajkovou salsou.




Focaccia s údenou morskou soľou

Ingrediencie:

    1 1/2 hrnčeka vody izbovej teploty
    1 balíček sušeného instantného droždia (2 1/4 čajovej lyžičky)
    1/2 čajovej lyžičky cukru
    3 hrnčeky chlebovej múky
    1 čajová lyžička údené soli

Na vrchnú časť cesta:

  •     4 polievkové lyžice olivového oleja Extra Virgin
  •     2 čajové lyžičky údené morskej soli
  •     ¼ hrnčeka čiernych olív alebo plnených zelených olív nakrájaných na plátky


Postup prípravy:

Zmiešajte droždie s teplou vodou a cukrom, čakajte, než sa začnú tvoriť bubliny.

Pridajte vzniknutý kvások do zmesi preosiatej múky a údené morskej soli. Vypracujte ručne cesto. Cesto by malo byť hnetenie po dobu asi 5 minút, potom nádobu, v ktorej sa nachádza, prikryte a nechajte cca pol hodiny až 40 minút odležať.

Pokryte vial múkou, vyklopte na neho cesto a vytvarujte tak, aby sa Vám zmestilo na plech alebo vyvaľkajte do podlhovastého doutníkového tvaru. Pokvapkajte olivovým olejom, vtlačte olej zľahka do cesta a vrchnú časť posypte údenú morskou soľou a olivami.

Nechajte chleba, kým sa jeho veľkosť nezväčší aspoň o polovicu, Pečte na 220 ° C po dobu cca 40 minút. Dokonale doplní napríklad domáci polievku.

Copyright © www.prezdravyzivot.sk, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.prezdravyzivot.sk

Pri poskytovaní služieb nam pomahaju súbory cookie. používaním našich sluzieb vyjadrujete súhlas s nasim používaním súboru cookie.   Další informace